вівторок, 06 листопада 2018 00:00

Лисиця покусала 7-річну Марину Єну

— Вона з'явилася в кінці городу, побігла за донькою та її подружкою і накинулась. У той вечір покусала ще й мужчину, — розповідає 46-річна Наталія Єна з села Біленченківське Гадяцького району на Полтавщині.

У селі завелася лисиця, яка нападає на людей. 31 жовтня вкусила 7-річну Марину Єну та Андрія Михайловича, 40 років.

— Марина гуляла на подвір'ї. Пішла провести подружку до бабусі, — про­довжує Наталія Єна. — Сусідка подзвонила, що діти кричать. Лисиця покусала доньку за обидві ноги. Не глибоко. Дитина перелякалася. Повезли до лікарні. Зараз робимо уколи.

— Лисицю днями знову бачили, — додає 52-річний Валентин Єна. — Люди кажуть, скоріше за все, хвора. У селі не можна стріляти. Треба її якось вигнати звідси.

На слюсаря Андрія Михайловича лисиця напала біля будинку, коли ремонтував автівку.

— Невелика. Підібралася ззаду, вкусила чи дряпнула. Уколи вже зробили. Може, і скажена, — говорить чоловік.

Лисиця напала на селян у Біленченківському вперше за два роки.

— Люди лікуються амбулаторно. Зараз не роблять 40 уколів у живіт. Проводять щеплення в перший день укусу, потім на 3-й, 7-й, 14-й і 28-й, — розповідає Антоніна Кузьменко, ­помічник епідеміолога Гадяцького відокремленого підрозділу лабораторних ­досліджень.

Із 3 листопада відкрилося полювання на пушних звірів. Проведуть санітарний відстріл лисиць на Полтавщині. Має бути одна тварина на 2 га. Перед цим ветслужба і користувачі мисливських угідь проводять вакцинацію від сказу. Тушки вбитих звірів здають у лабораторії.

Зараз ви читаєте новину «Лисиця покусала 7-річну Марину Єну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі