вівторок, 24 липня 2007 07:02

Ліквідатори підняли 12 цистерн

На місці "фосфорної" аварії на Львівщині тривають роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Учора рятувальники підняли ще дві цистерни із жовтим фосфором — загалом уже 12.

— Два крани дуже повільно піднімають цистерни на тросах і завантажують їх у напіввагони, — каже по телефону з місця події Віталій Туровцев, працівник прес-центру МНС. — Уночі випав невеликий короткочасний дощ, здійнявся вітер. На щастя, негода швидко вщухла і не встигла змити з цистерн піни. Можливо, до кінця дня піднімемо останні три цистерни.

Для роботи кранів залізничники проклали 18 м тимчасової колії. Вагони з цистернами стоять поряд із місцем аварії. Після завантаження всіх п"ятнадцяти товарняк відправлять до Казахстану. Після цього почнуть збирати забруднений ґрунт. Щодня по кілька разів беруть проби повітря, води, ґрунту у прилеглих до місця аварії населених пунктах. Перевищення допустимих концентрацій фосфору не виявлено.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідатори підняли 12 цистерн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі