пʼятниця, 18 липня 2008 07:08

Лідія Кирсанова повернула знайдені 14 тисяч гривень

— Увечері 7 липня бачу, як наш кіт Мурзик щось заметушився в кухні на вікні, — розповідає російською 84-річна Лідія Кирсанова з Черкас. — Дивлюся, надворі лежить сумка, а з неї виглядає товста книжка. Я ще й обурилася: уже сумки з вікон викидають. Узяла відро зі сміттям і вийшла з хати.

У сумці пенсіонерка знайшла паспорти, документи на машину, записники. У кишені намацала щось м"яке. Дістала 28 купюр по 500 грн. Жінка зателефонувала до міліції.

— А мене питають: сумка зелена з жовтим? Їм уже подзвонили господарі, — згадує Лідія Яківна.

За кілька годин до цього в міліцію звернулася жінка-підприємець, у якої з авто "фольксваґен" украли сумку. Знайдені Кирсановою гроші в присутності свідків перерахували. Усе повернули власниці.

— Ця крута дама навіть не подякувала, — каже пенсіонерка. — Краще ці гроші я переказала б якомусь дитячому будинку.

Підприємець написала заяву, що не вимагає покарання для крадіїв.

— Оце така громадянська позиція. Якби не знайшлися гроші, то доставала б правоохоронців, — говорить 39-річний Юрій Земляков із обласної міліції. — І хіба не можна хоч якось віддячити пенсіонерці? Чим багатша людина, тим "товстошкіріша".

Зараз ви читаєте новину «Лідія Кирсанова повернула знайдені 14 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі