Ексклюзиви
пʼятниця, 25 лютого 2011 03:30

Ліцензія на кетамін обійдеться в 20 тисяч гривень

  Наталя Камаєва:  ”Зараз, щоб мати ліцензію на кетамін, потрібно перейти з фізичної на юридичну особу”
Наталя Камаєва: ”Зараз, щоб мати ліцензію на кетамін, потрібно перейти з фізичної на юридичну особу”

22 лютого Асоціація спеціалістів ветеринарної медицини оголосила всеукраїнську акцію протесту. 5 січня уряд постановив, що на використання кетаміну в хірургії потрібно оформити окрему ліцензію. Ветеринари вимагають спрощення умов її отримання.

— Зараз, щоб мати цю ліцензію, потрібно перейти з фізичної на юридичну особу, — каже Наталя Камаєва, 32 роки, директор харківської ветеринарної клініки "Пес+Кіт". — А в Україні більшість ветлікарень зареєстровані на фізичних осіб. Необхідно переоформити всю підприємницьку діяльність. Це: ветеринарна ліцензія та дозвіл на діяльність, пов'язану з обігом наркотичних засобів, отримати ліцензію на рентген, усі дозволи від санепідемстанцій, пожежників та інших служб.

У яку суму це обійдеться?

— Приблизно в 20 тисяч гривень. Відкриття підприємницької діяльності юридичною особою — приблизно в 5 тисяч. Дві ліцензії — по 340, ліцензія на рентген — 3,5 тисячі. Коли ми відкривалися, СЕС обійшлася в 5 тисяч. Пожежники не пам'ятаю скільки. Потім змінюється оподаткування для юридичної особи. Обов'язково потрібно брати бухгалтера в штат.

Які умови зберігання кетаміну мають бути в клініках?

— Потрібна окрема укріплена кімната. У ній мусять бути бетонна стеля та підлога, стіни завширшки 50 сантиметрів. Якщо менші — то треба зміцнювати їх сталевими армованими ґратами. Це дуже дорого. У кімнаті стоятиме сейф, прикручений до підлоги. Він та будівля мають бути облаштовані сигналізацією. Все це узгоджує місцевий відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків, СЕС, пожежники. Після цього з пакетом документів потрібно їхати в Київ у Комітет боротьби з незаконним обігом наркотиків. Вони вже будуть вирішувати, чи давати ліцензію.

Скільки часу потрібно, щоб оформити необхідні документи та ліцензії?

— Близько року. Переоформлення на юридичну особу займе місяць-півтора. Закриття фізичної особи — ще місяць. На ветеринарні ліцензії від моменту подачі заяви також рівно місяць. На переобладнання або будування кімнати теж потрібний час.

Зараз ви читаєте новину «Ліцензія на кетамін обійдеться в 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути