Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 07:04

Лейтенанти на випускному каталися на лімузині

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  Випускники Полтавського військового інституту зв’язку в день випуску в парку ”Перемога” приміряють свої кашкети віслюкові
Випускники Полтавського військового інституту зв’язку в день випуску в парку ”Перемога” приміряють свої кашкети віслюкові

21 червня курсанти Полтавського військового інституту зв"язку святкували випускний. Олексій Коломоєць, 22 роки, заплатив 250 грн, щоб за традицією покататися на "лімузині" зі своєю дівчиною Настею.

— Випускники мають об"їхати навколо Корпусного парку стільки разів, який у них за ліком випуск, — розказує хлопець. — Наш випуск 36-й. Але ми тільки тричі об"їдемо парк. Наша група найняла ще два "лімузини" і кілька білих "мерседесів", "ауді" і "волг". Усього 12 машин.

Дипломи й погони лейтенантів вручають вранці в суботу в Київському технічному університеті. До нього торік приєднали Полтавський інститут зв"язку.

— За традицією, коли відбувається прощання з бойовим знаменом, випускники кладуть під коліно залізну гривню, — каже Коломоєць. — Як усі разом встають, монети падають і дзвенять об асфальт. Але цього року такого не буде, бо у нас тепер немає бойового знамена.

Після урочистих промов командирів і гостей священик кропить випускників святою водою. Хлопці знімають кашкети, жмуряться і викрикують: "На нас лийте побільше!"

Після вальсу лейтенанти шикуються і марширують біля трибуни. Коли підходять до щогли з українським прапором, викрикують: "Раз, два, три!" На рахунок "три" кожен підкидає 36 п"ятаків. Діти біжать їх збирати.

Звучить команда "Вільно!". Випускники розходяться, починають пити шампанське. Колона з "лімузинів" і "мерседесів" із увімкненими фарами і під звуки клаксонів за мить вирушає в Корпусний парк. Згодом біля пам"ятника полковникові Келіну випускники по черзі натирають бронзовому левові яйця синім шарфом.

— Це для майбутнього успіху, — пояснює Коломоєць.

— Льоха ж у нас моряк! Треба його викупати у фонтані! — вигукує хтось із групи.

Чотири одногрупники підхоплюють Олексія під руки і за ноги, несуть до фонтана в парку "Перемога". Дорогою знімають із хлопця штани, сорочку, шкарпетки. У трусах і майці кидають у воду. Коломоєць ниряє, потім одягає кашкет морських військ. Він — спеціаліст у галузі комунікацій. Служитиме в Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «Лейтенанти на випускному каталися на лімузині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути