четвер, 06 жовтня 2011 10:03

Квітень 2013 року буде "чорнобильським"

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Науковці НАСА — Національного управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США пророкують 2013 року кінець світу. Техногенна катастрофа може статися через пік сонячної активності.

— 22 і 24 вересня на Сонці були зафіксовані найпотужніші спалахи рентгенівського випромінювання в районі плями AR1302. Вона значно більша за нашу планету. Осі викидів все ближче спрямовуються на Землю. Так що кінець світу цілком може статися у буквальному розумінні. В кращому випадку якийсь час посидимо без світла, — кажуть астрофізики із НАСА.

— Через два роки Сонце буде особливо активне, — каже астроном Всеволод Лозицький, 61 рік, завідувач відділу обсерваторії Київського університету ім. Шевченка. — Є три цикли його активності: 11-, 90- та 600-літній. У першому максимальна активність Сонця припадає на 2013–2014 роки. Але у віковому циклі, що задає висоту амплітуди, вона якраз на спаді.

Можливість техногенної катастрофи науковець заперечує.

— Ця видумка не відповідає науковим даним. Рентгенівські спалахи справді впливають на верхню атмосферу Землі. Але коли вони дійдуть до нас, будуть уже меншої потужності. Інформація про суперспалах, що спровокує вихід із ладу техніки, орбітних супутників — нісенітниця. Техногенна катастрофа — явище випадкове. Вона виникає, коли розжарена речовина перемішується й утворює магнітні поля. Не можна спрогнозувати точно, яким буде її рух.

Харківський астролог Олена Максимова 2013-го прогнозує серію землетрусів, ураганів, виверження вулканів, аварій. Перші проблеми з'являться наприкінці липня — на початку серпня. Небезпечним також буде грудень цього року, особливо від 9 до 17 та 26 числа. Важко переживатимемо й січень 2014-го. Але глобальної катастрофи зірки не пророкують.

— 2013-го буде "чорнобильський квітень". Небезпека чекає від 14 до 26 квітня, — говорить Максимова. — Складеться конфігурація сильних планет, які призводять до руйнування. Проблеми вибухатимуть то в одному, то в іншому місці. З початком травня стане легше.

Зараз ви читаєте новину «Квітень 2013 року буде "чорнобильським"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі