четвер, 12 лютого 2009 19:30

Курсанти отруїлися недосмаженими котлетами

88 курсантів Інституту танкових військ Харківського політехнічного інституту потрапили до шпиталю з діагнозом "гострий ентероколіт".

— Зранку з"їв бутерброд, на обід дали котлету з гарніром. Вона була несмачна, непросмажена, напівсира, — згадує Олег Кособік. — Уночі в неділю стало нудити. Вдень піднялася температура, відправили у госпіталь.

Дідусь курсанта Максима Задорожного два дні не міг добитися, аби розповіли, що сталося з онуком.

— Вони мені його не показували. Не казали, де лежить, що з ним. Скільки чоловік отруїлися! Ви гляньте, яка в столовій антисанітарія! Тхне, як із помийної ями! Я б там узагалі нічого не їв, — каже Леонід Андріяненко.

— Курсантам стало погано через несвіжі продукти, — пояснює виконувач обов"язків начальника регіонального санітарно-епідеміологічного загону Міноборони Сергій Труфанов. — Два тижні тому "Харківобленерго" за борги відключило інститут на два дні від електрики. У розморожених холодильниках зіпсувалося м"ясо.

Начальник військово-медичного центру Північного регіону Віктор Поліщук упевнений: м"ясо недосмажили.

— Якщо навіть м"ясо з душком гарно просмажити, то отруїтися ним неможливо, — пояснює він. — Це результат грубого порушення технології приготування їжі й особистої гігієни тих, хто її готував. На етапі транспортування їжі, на етапі її зберігання, або, швидше за все, на етапі приготування.

Обставини розслідує військова прокуратура. Кримінальної справи не порушували.

— Треба спершу дочекатися аналізів. Тоді буде ясно, хто винен, — чи не просмажили як слід продукти, чи на посуді в столовій дійсно була кишкова паличка, — каже Артем Багрій, помічник військового прокурора Харківського гарнізону.

Із його слів, військова прокуратура й раніше виявляла порушення санітарних норм у цій їдальні. Два роки курсантів годують кухарі приватної фірми "Івола". Досі ситуацію вдавалося виправити.

На територію танкового інституту нікого не пускають, лікарі-санепідеміологи проводять дезінфекцію у всіх місцях загального користування.

Курсанти готуються виписуватися з лікарні.

— На День Святого Валентина обіцяли випустити точно, — усміхається курсант Ілля Королюк.

Зараз ви читаєте новину «Курсанти отруїлися недосмаженими котлетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі