середа, 19 грудня 2007 07:07

Кращому регулювальнику дали комп"ютер

У понеділок у Донецьку пройшли змагання на звання кращого регулювальника області. Перше місце серед 24 учасників посів інспектор з міста Слов"янська Ігор Трощин. Він отримав кишеньковий комп"ютер і диплом.

Учасники конкурсу працювали на нерегульованому перехресті. Їхні вміння оцінювали судді. Щойно даїшники з"являлися на дорозі, починалися затори. Без інспекторів проблем було менше.

— Вони за кермом не знають, що я їм показую, — каже прапорщик ДАІ Олексій Павленков. — Коли треба стояти — вони їдуть. Коли їхати — стоять. Так у нас знають правила. Але в основному губляться молоді водії.

Змагання регулювальників провели в рамках підготовки інспекторів ДАІ до європейських футбольних чемпіонатів 2009-го та 2012 року.

— Найголовніше — це чітко орієнтуватися на перехресті, — каже Сергій Макштарьов, заступник керівника ДАІ в Донецькій області. — Візуально враховувати кількість автомобілів, що під"їжджають до перехрестя. Вчасно надати простір у русі "швидкій", аварійним службам. Забезпечити пішоходам перехід. Регулювальник це все має вміти.

Незабаром в ДАІ Донецька найжвавіші дорожні розв"язки планують регулювати за допомогою інтелектуальної системи. Вона буде автоматично спрямовувати автомобільні потоки.

Зараз ви читаєте новину «Кращому регулювальнику дали комп"ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі