вівторок, 04 березня 2008 07:04

Кращому дільничному Анатолію Невзгляду дали машину

Автор: фото: Сергій ГАЛЬЧЕНКО
  Анатолій Невзгляд працює дільничним інспектором у двох селах. Каже, що заслужив автомобіль. Праворуч від нього — Руслан Чабан, якому дістався скутер
Анатолій Невзгляд працює дільничним інспектором у двох селах. Каже, що заслужив автомобіль. Праворуч від нього — Руслан Чабан, якому дістався скутер

У четвер у селищі Володарка на Київщині нагороджували кращих дільничних інспекторів району. Враховували якість заповнення протоколів та кількість розкритих злочинів. Анатолієві Невзгляду, 46 років, дістався автомобіль ВАЗ-2107. Віталій Панамарчук та Руслан Чабан отримали скутери.

— Думаю, що заслужив звання найкращого, — говорить Анатолій Невзгляд. — Я в усьому тримав перше місце серед дільничних. Це ж показник.

Володарський район нараховує 17 сіл, де проживає 22 тис. людей. Дільничних інспекторів у районі вісім. Кожен обслуговує по два села. У Невзгляда — рідна Матвіїха і сусіднє Лобачів. Місцеві кажуть, що він — порядна людина.

— Кожен день заходить до нас. Питається про новини. Вирішує все, що попросимо, — розповідає секретар сільради Матвіїхи Наталія Салій. — У нас часто крадуть метал. Завжди знаходить винних.

Останню справу Невзгляд розкрив кілька тижнів тому. Знайшов грабіжника сільського магазину.

— Спочатку обійшов сусідні будинки, опитав усіх, — веде далі дільничний. — Потім зайшов до одного подвір"я. Бачу, на спортивному костюмі неповнолітнього хлопця сліди червоної цегли. Кажу йому: "Пішли до магазину". Там попросив зіставити його взуття зі слідами на землі. Вони зійшлися. Хлопець одразу зізнався.

Анатолій Невзгляд одружений, має двох доньок. Говорить, що через роботу бувають негаразди в сім"ї. Треба щось зробити в господарстві, а він їде на виклик. Його зарплатня — 1500 грн на місяць. Невзгляд каже, що хабарів йому ніколи не пропонували. При собі він завжди має табельний пістолет Макарова, наручники, кийок та рацію. Каже, користуватися довелось усім, крім зброї.

До вручення нової машини дільничні мали два авто. Було таке, що не могли виїхати на виклик. На новий автомобіль для кращого дільничного 33 тис. грн виділила районна держадміністрація. 7,5 тис. на скутери — селищна рада.

— Авто та скутери не подаровані людині, вони подаровані посадовій особі у користування, — розповідає заступник начальника управління МВС Київщини Микола Зінченко. — Цим самим ми вирішимо питання, щоб дільничний приїздив не через два дні, а через 30 хвилин.

29-річний Максим Дударенко не отримав автомобіля. Він працює дільничним кілька місяців. Розповідає, що траплялося ходити пішки з одного села до іншого, оскільки між ними немає автобусного сполучення.

— Користуємося автомобілями, які є. Стараємося виїжджати в той день, коли надійшло повідомлення. Але часто так не виходить, — говорить Дударенко.

Зараз ви читаєте новину «Кращому дільничному Анатолію Невзгляду дали машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі