субота, 06 жовтня 2007 07:05

Крадіїв кольорових металів заплювало все село

1 жовтня у селах Високопілля та Добропілля Валківського району Харківщини двоє вандалів зруйнували меморіальні комплекси, присвячені загиблим у Другій світовій війні. Украли 18 алюмінієвих плит із зображенням загиблих.

— Ми викликали міліцію. Та злодіїв не знайшли, — каже голова Високопільської сільради Світлана Шумейко, 41 рік. — За два дні в сусідньому селі Добропілля сталася така ж крадіжка. Хтось ломом повикручував меморіальні плити.

Правоохоронцям допомогла місцева жителька. Вона вночі йшла доїти корів і бачила поблизу комплексу авто "москвич". Неподалік порпалися двоє чоловіків. Жінка побоялася підійти, лише записала номер автівки та запам"ятала колір. Уранці пішла до міліції та все розповіла.

— Ми по базі даних вичислили, кому належить автомобіль, — повідомляють у Валківському райвідділі міліції. — Зрозуміли, що до злочину можуть бути причетні двоє чоловіків із сусіднього Дергачівського району. Відразу виїхали туди й затримали їх.

На допиті підозрювані розповіли, що вже три роки крадуть метали в покинутих оселях та на полігонах. Вирішили заробити й на меморіалах.

— Коли їх привезли до місця злочину, я думав, що повбиваю, — говорить житель Високопілля Андрій Гадяш, 59 років. — Багато людей зібралося. Усі на них плювалися.

Металеві плити неможливо відремонтувати. Голова Високопільської сільради домовилася з бізнесменом із сусіднього села. Він погодився відновити комплекс.

Зараз ви читаєте новину «Крадіїв кольорових металів заплювало все село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі