понеділок, 14 травня 2007 07:06

Козу Моню витягли за 72 гривні з колодязя

Минулої середи 67-річна Марія Шаляхевич із села Велика Кохнівка Кременчуцького району пасла двох своїх кіз. Тварини забігли у двір занедбаної садиби. Одна пострибала в бур"яни.

— У мене з переляку чуть серце не стало, — розповідає жінка. — Чую, моя Монька несамовито верещить. Підбігла, а вона на дні колодязя. Десь на глибині 15 метрів. Я давай гукать людей, щоб її витягли.

Допомогти односельчанці прийшли чотири чоловіки, принесли мотузки. А потім стали біля криниці та й знизують плечима. Лізти не наважитися. Сусідка підказала Марії, що можна викликати рятувальників.

— Наша бригада прибула на місце через п"ятнадцять хвилин після дзвінка, — каже командир Кременчуцького аварійно-рятувального взводу Валентин Шафорост, 45 років. — Один рятувальник спустився вниз, обв"язав козу альпіністськими мотузками. Інші — страхували на поверхні. Тварина виявилася заважкою, до 70 кілограмів. Довелося витягати за допомогою машини зі спеціальним підйомником.

Білу Моню підняли на поверхню чорною. Криниця була давно покинута, вода висохла, люди накидали сміття, скла.

— Із початку року ми вже врятували десять тварин. Переважно знімаємо котів із дерев, — зазначає Шафорост. — З під"їзду однієї із кременчуцьких дев"ятиповерхівок виманювали вівчарку. Вона всілася біля ліфта і не пропускала людей до квартир.

Виклики на порятунок тварин платні. Марії Шарофост козу витягли за 72 грн.

— Хіба то гроші, — говорить жінка. — Головне, що повернули мою улюбленицю.

Зараз ви читаєте новину «Козу Моню витягли за 72 гривні з колодязя ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі