середа, 06 серпня 2008 07:11

Контейнер упав на "ауді"

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  На ринку Сумс у Хмельницькому підприємці ставлять контейнери у два яруси. У нижніх — торгують, а у верхніх — тримають товар. Сильним вітром під час буревію верхній контейнер знесло вниз. Він упав на машину. Власник автівки не звертався до рятувальників по
На ринку Сумс у Хмельницькому підприємці ставлять контейнери у два яруси. У нижніх — торгують, а у верхніх — тримають товар. Сильним вітром під час буревію верхній контейнер знесло вниз. Він упав на машину. Власник автівки не звертався до рятувальників по

У неділю близько 17.00 містом Хмельницький пронісся буревій. Тривав із півгодини. Сильний вітер повалив майже 100 дерев. Багато з них попадали на дороги, обірвали лінії електропередач та зв"язку.

— У неділю з друзями збиралися на кар"єр поїхати покупатися, відпочити, але погода зіпсувалася, — розповідає студент Ігор Присяжний, 18 років. Хлопець живе на вул. Проскурівського підпілля. — Налетів вітер, дерева викорчувало. Виїхати з міста не змогли — транспорт зупинився. У центрі дерева поскладало — як нарошно — на тролейбусні лінії.

33-річна Тетяна згадує: того вечора йшов такий сильний дощ і град, що за вікном усе побіліло. Через знеструмлення у деяких районах зникла вода.

57-річну Раїсу Рожкову негода застала на дачі.

— Вийшла на другий поверх. Вітер так рвав, думала, що шифер знесе, — згадує жінка. — Мій онук 2-річний Ярослав злякався, сховався під ліжко й молився.

Володимир Бабушко бачив, як вітер зірвав шатер цирку-шапіто і поніс на кілька десятків метрів. На багатьох приватних будинках позносило дахи. Повалені дерева пошкодили покрівлі та стіни. На хату 68-річного Юрія Круковського, що по вул. Шестакова, 31 впала стара береза — до 2 м в обхваті. Господар каже, дерево посадили, коли побудували дім — майже 100 років тому.

— У хаті стало темно, як у шахті, — згадує Юрій Петрович. Він інвалід першої групи, не має ніг, переніс кілька операцій на внутрішніх органах. Під час грози був удома сам. Дружина 67-річна Неля Йосипівна поїхала лікуватися в санаторій. — Чую, щось по веранді гепнуло. Виходжу: береза впала.

Стовбур перегородив дорогу, верхівка проламала дах і балки. Дощ почав заливати хату. Круковський у кількох місцях попідставляв відра.

У хаті стало темно, як у шахті

— Я подзвонив еменесникам. Вони кажуть: "ви другі на очереді". Але оце досі ніхто не приїхав, і дерево лежить посеред дороги.

Родичі допомогли Юрієві Петровичу попиляти березу. Толем заклали дах.  Пенсіонер чекає на комісію, яка оцінить збитки.

— Працюю на хмельницькому ринку Сумс, — розповідає 27-річний Микола Борщів. — Зранку прийшов на роботу, бачу — контейнер на "ауді" лежить. Тут базарники в нижніх контейнерах торгують, а у верхніх — товар тримають. То ті верхні на кірпічах стоять, не закріплені. Видно, не втримався і звалився на машину.

Власник автівки не звертався до рятувальників по допомогу. Контейнер зняли самотужки.

В обласному МНС кажуть, що нині в усіх районах є електроенергія. Почали розчищати міський парк, в якому повивертало багато дерев. Попередні збитки міста оцінюють у 600 тис. грн, а від повені наприкінці липня — у 1 млн 300 тис. грн.

Стовбури перекрили дорогу до Шацьких озер

У ніч на 5 серпня буревій був на Волині. Повалив дерева на автотрасах поблизу райцентрів Любомль і Ковель. Через обірвані електролінії без струму залишилися понад 70 сіл семи районів області. Повалені тополі перекрили дорогу поблизу сіл Самійличі Шацького району та Погіньки Ковельського. Рятувальники до ранку розчистили автотрасу, що веде до курортного озера Світязь. Пожежники загасили 2 га посівів пшениці, що зайнялася від блискавки.
— У селі Прохід Ратнівського району від удару блискавки згорів дерев"яний хлів. Із людей ніхто не постраждав, — каже прес-секретар обласного МНС Володимир Нестеров, 34 роки.
Нічна блискавка влучила також у трансформаторну станцію Луцька, на 5 год. знеструмила центр міста.

Зараз ви читаєте новину «Контейнер упав на "ауді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі