четвер, 09 серпня 2007 07:12

Комуніст прив"язав себе до пам"ятника Леніну

У вівторок зранку в селі Оленівка Чорноморського району Криму демонтували пам"ятник Леніну. На його місці планують розбити сквер із фонтанами. Але тут втрутився перший секретар райкому Компартії України Віктор Демусенко.

— Ще 2003 року на засіданні сільради ухвалили рішення знести пам"ятник. Але лише вчора приїхав кран із вантажівкою, — розповідає голова оленівської сільради Юрій Щелока, 45 років. — Бетонний монумент демонтували і вже встигли завантажити на причіп машини. І тут з"явився Віктор Демусенко. Сів у своє авто і поїхав за нами.

За селом партієць заліз на вантажівку і прив"язав себе до Леніна. Почав кричати, щоб його повернули назад. До КАМАЗу підтягнулися колеги по партії з району та Сімферополя. Сфотографували Демусенка прив"язаним. Після цього сільський голова вирішив відвезти пам"ятник назад. Зараз Ленін стоїть поряд із тим місцем, звідки його демонтували.

— Ми не хотіли викидати пам"ятник на смітник, — каже Юрій Щелока. — Домовились віддати його в підводний музей. А комуністи ніколи за Леніним не слідкували. Він стояв без руки й обдертий.

Представники Компартії збираються й надалі захищати пам"ятник. Увечері планували пікетувати будинок сільського голови. Інші жителі Оленівки не мають нічого проти зносу пам"ятника.

Зараз ви читаєте новину «Комуніст прив"язав себе до пам"ятника Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі