субота, 20 вересня 2008 07:01

Компенсації погорільцям посварили сусідів

Погорільці з села Косачівка Козелецького району Чернігівщини отримали по 70 тис. грн на нове житло. Гроші посварили односельців.

Поблизу Косачівки сталася лісова пожежа. 16 серпня вогонь перекинувся на село. Згоріло 19 хат і магазин, який не працював. За місяць, доки люди чекали допомоги, ціни на будинки зросли з 20–30 тис. грн до 100–180 ("ГПУ" писала про це в номері за 4 вересня).

— Певно, й помру без хати, — зітхає 81-річний Юрій Дягіль. — Оце напитав підходящу недалеко від свого колишнього дворища. Хазяїн просить 120 тисяч. А звідки в нас з бабою такі гроші? Я інвалід, маю пенсію 900 гривень. Дружина отримує 470.

Родину Надії Бойправ пустив пожити до себе дачник зі столиці.

— Начебто в лісництві, де працює мій чоловік, обіцяли житло дати. Та поки що всюди невизначеність, — каже 49-річна Надія Бойправ. — У нас не тільки будинок згорів, а й машина "славута", мотоцикл з коляскою. Двоє годованих поросят загинули. Я ні їсти, ні спати не можу, руки роботи не беруть. А тут ще ці гроші злоби між людьми наробили. Хати ж не в усіх однакові були, а компенсації урівняли. Тепер сусіди ображаються одне на одного.

Не отримали компенсації дев"ять чоловік, згорілі будинки яких успадковані.

— Ми теж постраждалі, — говорить 60-річна Галина Бойправ. — Та нам грошей на нові хати не дали. Кажуть, як знайдуть винуватого в пожежі, то тоді можна буде стягнути з нього компенсацію через суд.

У сільраді обіцяють допомогти спадкоємцям. Консультуватимуться з юристом. Погорільцям роздали 19,5 т збіжжя.

Зараз ви читаєте новину «Компенсації погорільцям посварили сусідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі