четвер, 13 грудня 2007 07:09

Комікси про УПА вийшли російською

У Івано-Франківську осередок "Спілки української молоді" презентував книжку коміксів про Українську повстанську армію "Україна в боротьбі". Видання вийшло тиражем 10 тис. примірників, половина книг російською мовою.

— Проектом зацікавився івано-франківський підприємець Ярослав Гуменюк. Це його ідея перекласти книжку на російську — щоб діти зі східних регіонів України змогли вільно ознайомитися з коміксами про УПА. Їм це більше потрібно, — розповідає голова осередку Юрій Ілляш, 25 років.

Книжка "Україна в боротьбі" перевидана з коміксів львівського художника Леоніда Перфецького. 1917–1921 років він був учасником визвольної боротьби у складі українських військових підрозділів. Під час Другої світової війни воював на боці дивізії "Галичина". Перфецький намалював 129 малюнків із підписами. Уперше їх опублікував 1953-го американський україномовний тижневик "Америка" у штаті Філадельфія.

— Ми розраховували на дітей шкільного та підліткового віку. Хочемо виховати в них патріотизм, зацікавити історією про УПА, — каже Ілляш. — Плануємо ще в читальнях зробити окремі презентації.

Російський наклад коміксів видаватимуть у Києві. Книгу безкоштовно розповсюджуватимуть у шкільних та юнацьких бібліотеках.

Зараз ви читаєте новину «Комікси про УПА вийшли російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі