пʼятниця, 08 серпня 2008 07:09

Колишнього свата Ющенка взяли за хабар

У Києві під час отримання хабара затримали 59-річного Ігоря Гончара, директора Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації.

Чиновник є батьком першого чоловіка доньки президента Віталіни Ющенко. Його син Михайло кілька років жив у цивільному шлюбі з нею й є батьком її старшої доньки Ярини-Домініки.

За кілька місяців після обрання Ющенка президентом Ігор Гончар перейшов на роботу в ДПА. До того він 13 років працював ревізором у податковій інспекції Подільського району столиці.

Ігоря Гончара затримали, коли він узяв хабар від директора підприємства "Дакар-5" Каменєва Д.О. За це мав видати йому ліцензії на оптову реалізацію алкогольної продукції. Оперативне відео опублікувало інтернет-видання "Українська правда". Брав хабар податківець частинами: спочатку $5 тис., потім ще $15 тис.

Крім видачі ліцензії, Гончар запропонував бізнесмену купити одеський завод із виробництва горілки, який податкова збиралася довести до банкротства.

— Вони випускали ліву горілку із краденого молдавського спирту, — каже на відео Гончар. — Завод у ідеальному стані, дві лінії по 6 тисяч пляшок на годину. Якщо раптом вас зацікавить, я вас звожу з начальником регіональної в Одесі, це — моя людина. Ви будете нормально працювати, не буде таких штрафів. Ви свій бренд горілки вигадаєте. Я вас зведу з людьми зі "Златогору", може, під маркою "Златогору" будете випускати.

Гончару загрожує від 5 до 10 років ув"язнення з конфіскацією майна. Ще три роки він не зможе займати державні посади.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього свата Ющенка взяли за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі