вівторок, 03 жовтня 2006 18:01

"Коли Юля стрибнула з мосту, у її мами розболілося серце"

  Юлія Зайцева зі своїм хлопцем Максимом у кафе у Кам’янці-Подільському за кілька годин до смерті
Юлія Зайцева зі своїм хлопцем Максимом у кафе у Кам’янці-Подільському за кілька годин до смерті

"Ще до ранку рідні сподівалися — раптом вона жива? Її тіло шукали цілу ніч, — розповідає "ГПУ" 23-річна Анастасія Єрьоменко із Костянтинівки Донецької області. Вона добре знала 26-річну Юлю Зайцеву, яка розбилася минулої суботи в Кам'янці-Подільському Хмельницької області на атракціоні банджі-джампінг. — Коли Юля стрибнула з мосту, в її мами в іншому місті, за сотні кілометрів від Кам'янця-Подільського розболілося серце. Вона саме йшла додому з магазину і мусила присісти від болю в грудях. Десь у ці хвилини Юлин хлопець Максим подзвонив батькові й сказав, що канат, на якому їхня донька стрибала з мосту, обірвався.

Людину обв'язують канатом, і вона стрибає з висоти близько півсотні метрів у воду — це і є банджі-джампінг, атракціон, який придумали на островах у Тихому океані. Після кількох секунд вільного падіння людина занурюється у воду, потім еластичний канат підстрибує догори і ще якийсь час виробляє вигадливі рухи у повітрі.

В Україні "банджі" є тільки в Києві та в Кам'янці-Подільському. Багато київських екстремалів їдуть до міста на Хмельниччині, щоб спробувати атракціон саме там. В Кам'янці-Подільському стрибають із найвищого в Україні мосту з романтичною назвою "Лань, яка біжить", у річку Смотрич, яка тече між прямовисними стінами природного каньйону. Минулого року із банджі-джампінгу в Кам'янці-Подільському стрибав  17-річний Олександр Луценко, син міністра внутрішніх справ.

Юлія Зайцева любила незвичайні розваги, розповіла "ГПУ" Анастасія із Костянтинівки. Але цього разу стрибати із канатом начебто не збиралася.

— Вона поїхала до Кам'янця, бо її хлопець Максим мав туди відрядження, — каже Анастасія. — Ця поїздка від початку не складалася. Юля скаржилася, що настрою їхати немає. Перед цим її матері наснилося, що на дочку напали, вдарили по голові. Коли їхали до Кам'янця, автобус потрапив у аварію.

За п'ять годин до трагедії Юля розповідала мамі по телефону, що піднялася в небо — у Кам'янці-Подільському саме проходило шоу повітряних куль. Можливо, після цього дівчина захотіла спробувати і банджі-джампінг. Стрибали вони із друзями вже в темряві, о восьмій годині вечора.

— Вона стрибнула, підскочила на канаті. І тут він обірвався на очах у всіх друзів, — розповідають в Кам'янець-Подільській районній прокуратурі. — Її тіло знайшли тільки об 11 годині ранку за кілька кілометрів від мосту. Експертиза має встановити, чи не закінчився в каната термін експлуатації.

Юлія виросла в Костянтинівці на Донеччині, а працювала в Києві секретаркою журналу "Компьютерное обозрение". Любила малювати, багато читала і подорожувала. Припускають, що вона не розбилася, а захлинулася водою. Її поховають сьогодні в рідному місті. У труну покладуть м'які іграшки, які дівчина багато років збирала.

Банджі-джампінг можуть закрити

У клубі банджі-джампінгу в Кам'янці-Подільському підозрюють, що атракціон після загибелі Юлії Зайцевої можуть закрити. Його засновника Петра Олендру зараз допитують слідчі. 39-річний Володимир Шевчук, директор ТОВ "Ворота", яке організувало  банджі-джампінг у Києві, таких підозр щодо свого атракціону не має.
— Ми не так працюємо, як Камянець-Подільський. У нас різні троси, — запевнив він "ГПУ".
У Києві стрибок із банджі-джампінгу коштує від 180 грн, у Кам'янці-Подільському — 200 грн. За правилами, перед стрибком людина має надати медичні довідки про відсутність вагітності, високого тиску, серцевої недостатності, нервових розладів та епілепсії. Людина має важити не менше ніж 45 і не більш як 115 кг, бути повнолітньою або ж мати 16 років і дозвіл батьків.

Зараз ви читаєте новину «"Коли Юля стрибнула з мосту, у її мами розболілося серце"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі