понеділок, 16 квітня 2007 07:07

Книжки для дітей представили 40 видавництв

Три дні тривав дитячий книжковий ярмарок "Форум видавців — дітям" у Львові. Свої книжки в Палаці мистецтв виставили понад 40 видавців з усієї України. Найбільше — з Києва, Харкова та Львова.

Продукцію іноземною мовою запропонували Австрійський культурний форум, Британська Рада та Ґете-інститут в Україні.

Свої роботи представили також 25 ілюстраторів дитячої книжки.

— Я обіцяю всім письменникам, які пишуть казки і розповідають у них про Львів, надати безплатно готель для проживання протягом тижня, — сказав під час відкриття форуму 38-річний міський голова Андрій Садовий.

Потім, правда, додав, що одночасно всіх не поселить, тому бажаючим доведеться ставати в чергу. Міська влада пообіцяла спонсорувати видання нових книг українською. Розмір грантів становитиме 20 тис. грн.

— Обов"язковим буде дотримання однієї з трьох вимог: львівський автор, львівський перекладач або львівське видавництво, — каже заступник мера з гуманітарних питань 33-річний Василь Косів.

Популяризувати українську дитячу книжку до Львова запросили українських зірок — Сашка Положинського, Тараса Чубая та Святослава Вакарчука. Останній прочитав уголос два розділи "Лиса Микити" Івана Франка. Книжку приніс із дому. Сказав, що це саме та, з якої йому читали в дитинстві батьки.

Зараз ви читаєте новину «Книжки для дітей представили 40 видавництв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі