четвер, 17 березня 2011 05:00

Київський славістичний та Варненський вільний університети розпочинають співпрацю

На початку березня болгарський народ відзначив річницю звільнення від османського ярма. Навіть під час цієї урочистої події, яка у братній слов'янській країні є Національним святом, не переривалася робота зі зміцнення українсько-болгарських зв'язків. На міжнародній виставці "Сучасні навчальні заклади-2011" Київський славістичний університет провів традиційну олімпіаду "Як ви знаєте Республіку Болгарію?" за підтримки Посольства Республіки Болгарія в Україні. Студенти й викладачі КСУ разом із дипломатичним представництвом та болгарською діаспорою вшанували на Звіринецькому цвинтарі пам'ять загиблих у боях за звільнення Болгарії.

Важливе значення для розвитку зв'язків мала зустріч Президента КСУ Юрія Алексеєва з делегацією Варненського вільного університету, яку очолювала ректор Анна Недялкова. Переговори відбувалися у святковій атмосфері за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Болгарії в Україні — Димитара Владимирова. Підписано угоду про співпрацю між вузами братніх країн.

У процесі підготовки до Євро-2012 важливою є ініціатива Славістичного університету в туристичній галузі, яку підтримали Посольство Болгарії та Варненський університет. Проект дістав назву "Шляхами князя Кубрата". Майже століття тому на Полтавщині знайшли поховання видатного воєначальника, і після ретельного вивчення фахівці дійшли висновку, що належить воно саме правителю протоболгар Кубрату. КСУ розробив спеціальні туристичні маршрути, щоб гості Євро-2012 — громадяни Болгарії, України та інших країн — могли дізнатися про цю унікальну знахідку. Ініціатори вважають, що за підтримки як українських, так і болгарських туристичних фірм реалізація проекту вже наступного року є цілком реальною.

Зараз ви читаєте новину «Київський славістичний та Варненський вільний університети розпочинають співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі