середа, 24 вересня 2008 07:13

"Киянки" спинили дощ на "Вінніціанському фестивалі"

У суботу у Вінниці на День міста влаштували "Вінніціанський фестиваль". Відкривав його ансамбль "Киянки".

— Я чув, що поки грає цей ансамбль, то не йде дощ, — розповідає міський голова Вінниці Володимир Гройсман, 30 років. — Через тиждень проливних дощів під час карнавалу дощ спинився.

Ансамбль "Киянки" три роки поспіль запрошують до італійської Венеції розпочати карнавал. Із ними грає дівочий духовий оркестр "Роксолана" із Кременчука.

— Сашка, глянь який дракон, — тягне за рукав старшого брата 7-річний Андрій Малий. — Почті як у фільмах ужасів, та тут кіно можна знімати!

Повз хлопців проходять актори театру "Карабоніс" із Будапешта. Дерев"яна підвода стилізована під старовинне авто, дракон на ній роззявляє пащу з великими зубами. За нею ідуть люди на ходулях.

— Диви, який мені причисон модний зробили! — хвалиться подрузі Олена Балицька, 18 років. — Там он безплатно парехмахері роблять прічоски до карнавалу і макіяж.

До перукарів вишикувалася черга з 30 людей. На щоках акварельними фарбами пишуть "Люблю Вінницю".

— Малюнки кльово піднімають настрій, — каже Антон Доценко, 19 років. — Ми з дівчонкою намалювали по півсерця. У неї половинка і в мене, а разом — єдине ціле. Ну коли ми ще так по городу походили б?

— Чіп і Дейл, пішли фоткатися, — тягнуть одне одного дітлахи.

У центрі міста фотографують із переодягненими казковими котами, принцесами й іншими героями мультфільмів.

— Дуже гарно, красочно, — каже вінничанка 65-річна Олена Чорна. — За часів моєї молодості таких празніків не було, а тут чуствую себе дитиною.

Розважальна програма тривала 42 год. Рух авто у центрі Вінниці перекрили.

— Від центру міста до залізничного вокзалу їхав почті півтори години, хотя там дороги на п"ять мінут, — каже водій маршрутки Андрій Мазур, 32 роки. — Люди спізнилися на поїзд.

Зараз ви читаєте новину «"Киянки" спинили дощ на "Вінніціанському фестивалі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі