четвер, 07 квітня 2011 04:45

Киянин з автоматом і гранатою вимагав грошей

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Вибухотехніки знешкоджують бойову гранату, яку грабіжник кинув біля входу в пункт обміну валют по вулиці Шота Руставелі, 17 у Києві 6 квітня
Вибухотехніки знешкоджують бойову гранату, яку грабіжник кинув біля входу в пункт обміну валют по вулиці Шота Руставелі, 17 у Києві 6 квітня

Зранку 6 квітня до пункту обміну валют на столичній вул. Шота Руставелі, 17 забіг чоловік у камуфляжному костюмі, масці, з автоматом. Став вимагати грошей. Всередині були касирка й охоронець.

— Чула, як жінка кричала: "Помогите!" Дивлюся, до входу бібліотеки підбіг парковщик і з ним якийсь чоловік. Відкрили двері і вискочили назад. Всередині той грабіжник бився з охранніком, — згадує очевидиця Валентина. Вона працює прибиральницею поряд у кінотеатрі "Кінопанорама". — Потім той мужик у масці вибіг. Кинув на землю гранату, сів у білий "ланос" і погнав.

Обмінник працює на першому поверсі бібліотеки ім. Радіщєва. Бойова граната, яку грабіжник кинув біля входу, так і лежала — не вибухнула. Слідом за нападником вибіг охоронець. Кричав водіям припаркованих машин заблокувати виїзд. Водій синьої "славути" перегородив виїзд. Однак "ланос" розігнався і вдарив її. "Славуту" відкинуло. В цей момент за багажник "ланоса" схопили паркувальник Роман Петель і кілька чоловіків-перехожих. Водій піддав газу, пішоходи не втримали легковика. Грабіжник рвонув у бік вул. Басейної. Дорогою зачепив кілька припаркованих автомобілів. "Ланоса" переслідувала розбита синя "славута", але невдовзі відстала.

За 10 хв. після нападу у Києві оголосили оперативний план "Перехоплення". На дороги міста виїхали озброєні автоматами міліціонери. За годину білого "ланоса" знайшли покинутим на вул. Федорова. У салоні лежав автомат.

Нападника затримали близько 11.00 на просп. Миру. Він устиг вибратися із центру міста на східну околицю. Чоловікові 37 років, киянин. Проблем із законом раніше не мав. Одружений, виховує доньку.

На місце пограбування приїхали рятувальники. Гранату підняли із землі за допомогою робота і поклали у спеціальну діжку. Там її підірвали о 12.10. Пішоходів не пускали на вул. Шота Руставелі 3 год. За словами міліціонерів, граната військова, її радіус ураження — 50 м.

По обіді міліціонери і рятувальники покинули вул. Руставелі. На місці залишилися слідчі та експерти. Знімали відбитки пальців у приміщенні бібліотеки, опитували свідків.

— Чоловік грошей не отримав, бо обмінник ще не працював, — каже Володимир Поліщук, речник столичної міліції.

Зараз ви читаєте новину «Киянин з автоматом і гранатою вимагав грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі