середа, 03 грудня 2008 16:59

Киянам почали відключати електрику

Мешканці півсотні київських квартир другий тиждень живуть без електрики. 25 листопада працівники компанії Київенерго відключили струм у будинку N16 на вул. Сеноманській, що на Лівобережжі.

— Продукти зберігаємо на балконі, багато з них псуються. Все робимо при свічці. Живемо на дев"ятому поверсі, а ліфт не працює. Йдемо з дому й повертаємося, коли на вулиці вже темно. Сходами піднімаємося навпомацки. А в мене ще син — інвалід, у нього хворі м"язи, хлопцеві важко підніматися сходами. Щодня носимо його на руках. На п"ятому поверсі у під"їзді живуть наркомани. Дружина боїться ходити темним під"їздом з дитиною сама, — розповідає "ГПУ" Юрій Деролеменко, 33 роки.

Чоловік додає, що за електрику платить справно. Юрій шість разів телефонував у мерію, але там допомоги не обіцяють. Пояснюють тим, що будинок відомчий.

Будівельники здали будівлю в експлуатацію в червні 2007-го. За той час його мешканці, за версією Київенерго, заборгували компанії 128 тис. грн. 15 тис. із цієї суми — борги згідно з показниками лічильників, а решту становлять пеня і штрафи.

— Я сказав Київенерго, що цих грошей нема і не буде ніколи, бо ЖЕК — ніщій. Де ми візьмемо таку суму? Заплатимо лише по лічильниках. За півтора року компанія не уклала договорів із жителями, а вони за світло платили, але гроші, виявляється, попадали на якийсь нульовий рахунок. Доказую енергетикам, що ці кошти в них, — каже "ГПУ" Анатолій Лапеєв, 56 років, начальник місцевого ЖЕКу.

Раніше у столиці електрику людям масово не відключали. Таке робили лише боржникам, у кого сума комунальних боргів становить кілька тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Киянам почали відключати електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі