четвер, 18 листопада 2010 10:39

Картини за 100 тисяч доларів загубили в мерії

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Три роки в столичній мерії не можуть знайти чотири картини художника Сергія Шишка. 2006-го Музей історії Києва передав їх для оздоблення кабінету мера Леоніда Черновецького. Наступного року під час звірки полотен не знайшли. Їх вартість від $20 тис. до $100 тис.

— Передавати картини для оздоблення кабінетів високопосадовців — це загальновідома практика в усіх українських музеях, — розповідає телефоном Людмила Сургай, головний зберігач Музею історії Києва. — Коли побачили, що наших картин немає, написала листа в управління культури. Вони дали розпорядження звернутися в слідчі органи.

2008-го міліція відмовилася відкривати кримінальну справу, бо не виявила складу злочину.

— Картини перевішувалися з поверху на поверх у результаті вони загубилися, — каже 43-річний Володимир Поліщук, речник столичної міліції. — Цього року після чергового звернення працівників музею ми відкрили кримінальну справу за фактом крадіжки. Але думаю, ніякої крадіжки там не було. Ця справа схожа на службову недбалість. Ми звернулися в усі інстанції, щоб вони посприяли у проведенні інвентаризації. Після неї до музею повернуть всі знайдені картини.

Зниклі експонати мають велику культурну, історичну та художню цінність, зі слів 36-річного Віктора Федчишина, експерта столичного аукціонного дому "Корнес". Сергій Шишко на своїх полотнах закарбовував Київ, починаючи з 1944 року. Сьогодні він — один з найдорожчих художників того часу.

Зараз ви читаєте новину «Картини за 100 тисяч доларів загубили в мерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі