середа, 05 березня 2008 07:05

Кардіологічний центр відкрили в Черкасах

28 лютого в Черкасах відкрили першу чергу кардіологічного центру. Його побудували серед соснового лісу, на території дитячого санаторію "Сосновий бір".

3-поверховий лікувальний корпус розрахований на 110 ліжок. У центрі працюватиме один із кращих в Україні ангеографів вартістю 7 млн грн. Тут діятиме дистанційно-діагностичний комплекс "Телекард", який з"єднуватиме райони області з кардіоцентром для консультації хворих. Дотепер із 2004 року кардіологічний центр орендував приміщення в обласній лікарні.

— Щороку ми проводимо 700 операцій, хоча потреба в цьому більша. Наші кардіологи за рік консультують 25 тисяч хворих і лікують у стаціонарі чотири тисячі пацієнтів, — розповідає головний лікар Черкаського кардіологічного центру 54-річна Світлана Журба. — Так сталося, що наша служба не мала свого приміщення. І хоча нам у приймах було непогано, але мати свій дах над головою краще.

Світлана Журба каже, що в центрі передбачені чотири відділення — кардіохірургія, хронічних ішемічних хвороб серця, артеріальної гіпертензії, інфарктне. Хворих лікуватимуть без направлень із районів.

— Нині смертність від інфарктів на Черкащині сягає 13,3 відсотка, а в Україні — 16. Плануємо започаткувати черезшкірне коронарне втручання, що врятує інфарктних хворих у перші години недуги. Це зменшить інвалідність і вплине на тривалість життя, — пояснює Журба. — Збільшимо кількість протезувань клапанів, коронарографій, аортокоронарних шунтувань, постановки штучних водіїв ритму, електрофізіологічних втручань.

На будівництво кардіоцентру витратили 18,6 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Кардіологічний центр відкрили в Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі