пʼятниця, 11 липня 2008 07:06

Кабмін погодився знести "Троїцький"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Кабінет Міністрів ухвалив договір щодо демонтажу торговельно-розважального центру "Троїцький" у столиці. Цей документ уклали Київська міськдержадміністрація, Державне управління справами й компанія-забудовник "Юджин". Їй нададуть земельну ділянку на території "Експоцентру України", як компенсацію за знесення торговельного центру. Про це розповів віце-прем"єр-міністр Іван Васюник.

— Кабінет Міністрів відкликав усі судові позови в цій справі. Це і є формальне узгодження угоди, — пояснює Васюник. Раніше уряд хотів визнати недійсними договори оренди земельних ділянок, якими користується "Юджин", і відмінити дозволи мерії на будівництво, як протиправні.

У вівторок мер Києва Леонід Черновецький заявив, що припинили зносити "Троїцький", бо прем"єр-міністр Юлія Тимошенко не підписала договір.

— Речь идет о том, кто должен платить за демонтаж Троицкого. Державное управление справами, в народе ДУСя, дала нам компенсацию — земельный участок. Иначе цена вопроса 232 миллиона доларов. Но инвестор уперся и требует лигализации этого договора с Кабмином. Мы этой подписи пока не имеем, — наполягає мер. Він пояснив, чому демонтаж почався перед приїздом президента УЄФА Мішеля Платіні й закінчився відразу після його від"їзду.

— Президент Украины позвонил мне по этому поводу. Мы приняли решение, чтобы его снесли. Но дальше возникает вопрос компенсации. Я не могу оставить киевлян без газа, воды, электричества, — каже Черновецький.

Торговельний центр "Троїцький" почали зносити цьогоріч 1 липня. Цього вимагає УЄФА для проведення в Україні Євро-2012. 7 липня роботи припинили. Керівництво Київметробуду пояснювало, що мерія не виділяла коштів на знесення.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін погодився знести "Троїцький"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі