субота, 16 серпня 2008 07:08

Із забруднених криниць отруїлося сто людей

Після липневої повені в Чернівецькій області було затоплено 7 тис. криниць. Люди почали вживати забруднену воду, багато потруїлися.

У Чернівцях діагноз "гостра кишкова інфекція" поставили 30 хворим. Із ентероколітами до лікарень потрапило ще 70 жителів області. Нині проводять дезінфекцію в громадських місцях і на приватних подвір"ях. Очищують криниці та підвали, береги річок. На чисту криницю наклеюють написи про те, що воду можна пити або використовувати тільки в технічних цілях.

На місцевому Калиновському ринку спеціальним розчином окропили майже 7 га території. За кілька днів "Калинка" буде готова працювати. Поки що охоронці не пускають на ринок ні покупців, ні власників контейнерів.

Разом із санітарами працюють пожежники та прибиральники. Коли закінчать із водою та очищенням ринку, почнуть боротьбу із мишами та щурами. Міський скотомогильник розташований високо, його не підтопило.

Медики нагадують, воду обов"язково потрібно кип"ятити не менше 30 хв. Із недугами одразу звертатися до лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Із забруднених криниць отруїлося сто людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі