четвер, 30 грудня 2010 00:15

"Із мобілкою треба було біля сіновала на драбину вилазити"

Автор: фото з сайта www.ruskino.ru
  Цьому телефону ”Сіменс А35” 10 років
Цьому телефону ”Сіменс А35” 10 років

На початку 2000-х мобільні телефони були розкішшю. Апарати коштували дорого, а хвилина розмови — від 1,26 до 2,52 грн.

У вересні 2000-го мобільний мали 550 тис. українців, за рік — 1 млн 700 тис. А на початку 2002-го ним користувалися 2 млн 200 тис. людей.

— Телефони були в диковинку. Їх мали тільки великі боси. Якщо бачили в когось мобільний, казали: "О, крутий, крутий пішов!". Ті апарати були великі, з антеною. У мене вони асоціюються з братками, — каже вінничанка 46-річна Людмила Данюк. — А вже десь із 2003-го мобілки стали всі куплять. Тоді скасували плату за вхідні дзвінки. Моя знайома носила мобільний у чехольчику на шиї. Я теж збиралася купити. Були такі "Сіменси" дешевенькі, з чорно-білими екранами, гривень 400 стояли. Але не взяла. Подумала: "Кому я з того "Сіменса" дзвонитиму?". Через півроку, 2004-го купила, коли в моєї куми мобільний з'явився.

2007 року оператори впровадили такі тарифи, що мобільний зв'язок став дешевший за стаціонарний.

— Пам'ятаю, батьки в селі купили мобільний, щоб зі мною мати зв'язок. Він, правда, тільки в одній точці брав. Треба було біля сіновала на драбину вилазити, — згадує вінничанин Володимир Маркуш, 35 років. — Але вже через рік по всій хаті з ним можна було ходити. Ловило. Родичі від стаціонарного телефону відмовилися. Він із мобільними став непотрібний. Тим більше, щороку обслуговування стає дорожчим.

Зараз мобільні телефони мають близько 80% населення України.

Зараз ви читаєте новину «"Із мобілкою треба було біля сіновала на драбину вилазити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі