четвер, 24 липня 2008 07:11

Із голови скаженого вовка хотіли зробити опудало

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

15-річний Сергій Прохоренко з райцентру Семенівка на Чернігівщині їхав купатися на річку. Побачив на вулиці мертвого вовка. Біля туші нікого не було. Хлопець схопив звіра за лапу і потягнув додому. Хотів зробити з голови опудало. Дорогою хлопця наздогнали ветеринари.

— Вовка намагався задавити "КамАЗом" водій, що їхав у Семенівку, — розповідає 53-річна Наталія Сенченко із районної санепідемстанції. — Тварина вела себе агресивно. Кидалася на колеса. Коли переїхати вовка не вдалося, шофер поїхав до товариша, що мав рушницю. Удвох повернулися і застрелили звіра. Потім чоловіки поїхали по ветеринарів.

Перш ніж дістатися Семенівки, вовк покусав коня в селі Марс, собаку в селі Лосівка. На околиці райцентру накинувся на коня та двох кіз.

Сергієві Прохоренку призначили курс щеплень. Оскільки дослідження підтвердили, що звір був скажений. В Іванівській та Погорільській сільрадах ветеринари ввели карантинні обмеження. Зобов"язали відловлювати бродячих тварин. Два роки тому територією цих сільрад бігала скажена лисиця.

Зараз ви читаєте новину «Із голови скаженого вовка хотіли зробити опудало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі