четвер, 16 грудня 2010 05:00

Із двокімнатної квартири вивезли вісім машин сміття

У Миколаєві з двокімнатної квартири на вул. Новозаводській, 8 працівники обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій вивезли вісім машин сміття. 70-річна Неоніла Огородник із квартири №15 протягом 10 років зносила до помешкання картонні коробки, залишки їжі, непотріб. Житло до стелі було заповнене сміттям. Сусіди скаржилися на сморід, що ширився на весь під'їзд.

Неоніла Опанасівна підбирала бездомних собак і котів. Їх у квартирі жило понад десяток.

— Таракани бігали. А запах аміаку був такий, що після того, як побула в тій квартирі — тиждень не могла їсти, — говорить Тетяна Анатоліївна, керівник житлово-комунального підприємства Ленінського району Миколаєва.

Влітку через високу температуру сміття гнило. Власниця помешкання жила на вулиці — облаштувала з картону будиночок у парку між управлінням ДАІ та заправкою. У холод поверталася у квартиру. Сміття зносила вночі, бо вдень мешканці не впускали її з пакетами в будинок.

— Сначала у нас появились тараканы. Потом завелись мыши и тараканов не стало, — каже Галина Іванівна з квартири №16.

Люди зібрали підписи, звернулися до влади з проханням очистити житло сусідки від сміття. Його вивезли тиждень тому. Після цього син Неоніли Опанасівни встановив металеві двері. Кажуть, хоче продати квартиру. Він живе окремо. Сусіди ж говорять, що Неоніла Опанасівна знову приносить непотріб додому.

— Її у психіатричну лікарню забирали, та через два дні повернулася, — розказує сусідка Тетяна Прокопівна, 80 років.

Зараз ви читаєте новину «Із двокімнатної квартири вивезли вісім машин сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі