вівторок, 17 квітня 2018 05:51

Із 490 районів залишиться близько 100

У Лебедині на Сумщині районна рада, райдержадміністрація й лікарня перенесли адресу реєстрації з міста в села — Курган, Калюжне і Михайлівку. Податки з цих установ ітимуть у бюджети тамтешніх рад. Раніше наповнювали казну Лебедина.

"Із міського бюджету забрали майже п'ять мільйонів гривень, коли перереєстрували установи на території сусідніх сіл. Таким чином хочуть вплинути на міську громаду. Також влада тисне на приватні підприємства, щоб і вони виводили рахунки з міста. При тому — всі керманичі й чиновники з трьох структур, із дітьми, родичами й друзями, живуть, працюють чи навчаються в Лебедині, належать до міської громади і мали б бути зацікавлені в розвитку свого міста", — пише у "Фейсбуку" 60-річний Анатолій Гриценко, лідер партії "Громадянська позиція".

Від Лебедина до кожного із вказаних сіл — близько 12 км. Місцевим жителям пояснили, що заклади й далі працюватимуть у райцентрі.

— Це саботаж реформи децентралізації, бо районне керівництво думає, що таким чином відтермінує закриття райдержадміністрації. Нічого не вийде, — каже 57-річний Юрій Ганущак, член Асоціації міст України. — У Сумській області залишиться три чи п'ять районів. Їх сформують навколо Сум, Конотопа, Шостки. Імовірно, сюди потраплять також Ромни і Охтирка. Перед початком децентралізації ми пропонували керівникам районів допомагати в утворенні громад і так залишитись у діяльності району чи стати політиками. Однак пораду почули не всі.

Після закінчення реформи децентралізації з 490 районів залишиться близько 100.

Зараз ви читаєте новину «Із 490 районів залишиться близько 100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі