Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2007 07:10

Із 1 січня штрафуватимуть водіїв без страховки

Із 1 січня наступного року штрафуватимуть водіїв, які не матимуть поліса цивільного страхування.

— Співробітники автоінспекції мають право зупиняти автомобілі, на лобовому склі яких відсутній стікер, — кажуть у прес-службі ДАІ.

У липні ДАІ презентувало спеціальну картку-стікер жовто-зеленого кольору, що підтверджує страховку. Там зазначений і термін дії. Її чіпляють у правому верхньому кутку лобового скла. Мінімальний строк дії поліса — 15 днів, максимальний — рік.

— Страхові компанії готові до напливу водіїв, — говорить президент Моторно-транспортного страхового бюро України Володимир Романишин. — Зараз у них є шість мільйонів стікерів. Ще три надрукуємо. Такий знак видає тільки страхова компанія — тим власникам, які уклали договір обов"язкового страхування цивільної відповідальності.

Нині в Україні застраховано близько 4 млн водіїв. Ще 5 млн до кінця цього року мають отримати "автоцивілку". Працють 82 страхові компанії, що мають право видавати страховий поліс.

Закон про обов"язкове страхування водіїв діє з 2005 року. Але реального контролю з боку правоохоронців не було. Штраф за відсутність полісу складає 17 грн. Та карати водія можуть хоч через кожні 100 м. У секретаріаті готують закон, згідно з яким усі штрафи збільшаться в кілька десятків разів.

Зараз ви читаєте новину «Із 1 січня штрафуватимуть водіїв без страховки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути