четвер, 30 жовтня 2008 19:03

Іванові Цапліну не віддають 10 тисяч гривень

1 листопада минає 100 днів із часу підтоплення Могилева-Подільського, Ямпільського й Мурованокуриловецького районів Вінниччини. Потерпілі від повені 25–27 липня досі не можуть повністю отримати відшкодування.

27-річний Іван Цаплін із міста Могилів-Подільський потрапив до другої категорії потерпілих. Його будинок підлягає капітальному ремонту після підтоплення. Із обіцяних 35 тис. грн отримав 25.

— 10 тисяч гривень на рахунку є, а зняти не можу, — каже чоловік. — У банку кажуть: "Нема ваших грошей". Нема, то й нема. Все одно ремонт нема як робити. У будинку сирість і вонь. Стіни не сохнуть, поцвіли. Штукатурка лущиться та обсипається. Щодня хату відкриваємо. Але не помагає. Іншим разом зайду й думаю: тут краще все розвалити внутрі. Лишити тільки коробку. Нечисть, яку несли дністрові води, просочилася в усі шпарини. Ми повикидали дівани, стєнку, шкафи. Усе намокло.

Іван із дружиною Оксаною, 3-річною донькою Сашею та 9-місячним сином Іваном мешкають у своїй однокімнатній квартирі. До стихії жили в будинку, який сім"ї дістався у спадок.

— Зараз робити ремонт — тільки потратити гроші, яких і так мало, — говорить Цаплін. — Ремонтують ті, кому ніде дітися. Бо ж до зими йде. Ми з дружиною відкладемо ремонт на весну. Може, до того часу всі гроші отримаємо.

Заступник голови Вінницької обладміністрації Валерій Коровій, 43 роки, каже, що за постановою Кабміну область мала отримати 34 млн грн. Нині постраждалі від повені одержали 25 тис. грн.

— Десять листів з цього приводу пішло на Київ від області, — каже Коровій. — Чекаємо додаткової постанови про виділення коштів із резервного фонду.

В умовах економічної кризи чиновник не знає, коли очікувати фінансування.

Зараз ви читаєте новину «Іванові Цапліну не віддають 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі