четвер, 14 лютого 2008 07:04

Іван Недорубаний затримав озброєного грабіжника

11 лютого близько п"ятої ранку до продуктової крамниці "Злагода" по вул. Руській у Чернівцях увірвалися двоє чоловіків у масках із панчох. Почали погрожувати пістолетом двом продавцям.

Тієї ночі охоронець занедужав. Замість нього чергував батько власниці магазину, капітан міліції у відставці 71-річний Іван Недорубаний.

— Клієнтів у магазині не було. Я стояв за прилавком. Той, що з пістолетом, штовхнув мене стволом у груди, аби відійшов. Крикнув продавцеві: "Дєньгі давай!" — розповідає чоловік. — У касі купюри по 5, 10 гривень, копійки. Я сказав Ірі, щоб віддала їх.

Доки нападник згрібав гроші у пакет, продавчиня натиснула кнопку виклику міліції.

— Треба було якось тягнути час: наряд державної служби охорони прибуває через 3–4 хвилини, — продовжує Іван Георгійович. — Нападники накинулися на другого продавця, щоб відкрила касу. Я тим часом вибіг на вулицю через службовий вхід. Оббіг довкола і став чекати біля дверей магазину. Зрозумів, що сам можу не впоратися з двома, тому гукнув на допомогу таксиста. Той саме припаркував машину біля крамниці.

Грабіжники забрали з каси 550 грн і вибігли з магазину. Перший тримав пакет із грішми, другий — пістолет. Іван Недорубаний накинувся на нього ззаду, обхопивши руками.

— Так пробігли разом метрів зо п"ять, а потім він упав обличчям донизу. Пістолет опинився під ним. Таксист допоміг скрутити нападника, — продовжує Іван Георгійович. — Другий грабіжник чкурнув.

Із залу гральних автоматів, що неподалік, прибіг сержант міліції, який там чергував, і одягнув зловмисникові наручники. За кілька хвилин під"їхав наряд із райвідділу.

— Якби зі мною в магазині був ще один чоловік, то ми їх ще там усередині пов"язали б, — каже Недорубаний.

Затриманому Юрієві 22 роки, він приїхав у Чернівці із села Підберізці Пустомитівського району Львівської області. Раніше був судимий за грабежі. Під час нападу на крамницю застосовував газовий пістолет.

Міліціонери встановили й особу другого нападника, але його імені поки що не називають. Грабіжники односельці. Проти обох порушили кримінальну справу. Юрія утримують у слідчому ізоляторі.

Вони забрали з каси 550 гривень і вибігли з магазину

1 березня Іванові Недорубаному виповниться 72 роки. Народився він у селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області. У 1968–1981 роках працював інспектором ДАІ. У середині 1980-х перевівся служити до Красноярського краю Росії в колонію суворого режиму. Стеріг в"язнів. Демобілізувався капітаном. Живе з донькою, дружина померла.

— Пораюся по господарству, вирощую яблука. Збираю 30–40 ящиків врожаю, — розповідає Іван Георгійович. — У Чернівцях допомагаю дочці у магазині, за двома онуками наглядаю. Син у карному розшуку працював, вийшов на пенсію.

Від обласного управління МВС Іван Недорубаний отримав за мужній вчинок 500 грн.

— Дочка подякувала. Каже, що зі мною нікого не боїться, — усміхається Іван Георгійович.

Філіпову пообіцяли кредит на квартиру

Торік 29 грудня черкащанин Микола Філіпов, 58 років, водій маршрутки, затримав грабіжника філії "Приватбанку". Коли чоловік з ізраїльським пістолетом-кулеметом "Узі" тікав із грошима, Філіпов із вулиці заблокував двері. За кілька хвилин нападника затримала міліція.
"Приватбанк" виплатив Миколі Філіпову 5 тис. грн премії та пообіцяв безвідсотковий кредит на квартиру.

Зараз ви читаєте новину «Іван Недорубаний затримав озброєного грабіжника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі