пʼятниця, 18 травня 2007 07:01

Інна Вілігурська народила сина вагою 6 кілограмів 930 грамів

Автор: фото: phl
  Жителька села Пальче Ківерцівського району Волині Інна Вілігурська після пологів знаходиться на обстеженні в обласній лікарні в м. Луцьк. Без кесаревого розтину жінка народила сина вагою 6 кілограмів 930 грамів. Це у неї були п’яті пологи
Жителька села Пальче Ківерцівського району Волині Інна Вілігурська після пологів знаходиться на обстеженні в обласній лікарні в м. Луцьк. Без кесаревого розтину жінка народила сина вагою 6 кілограмів 930 грамів. Це у неї були п’яті пологи

— Пологи розпочалися о 12-й ночі, тривали шість годин, — розповідає акушер-гінеколог  Валентина Кисіль, 59 років. — Кесаревого розтину робити не довелося.

6 травня в пологовому відділі Ківерцівської районної лікарні на Волині народжувала 37-річна Інна Вілігурська з села Пальче. Хлопчик з"явився на світ з вагою 6 кг 930 г. На зріст — 65 см. Мати назвала сина Юрієм.

— Ми знали, що плід крупний, але такого не чекали. Тато теж не повірив, коли приїхав провідати породіллю, — додає Кисіль. — Я їм підказую, що треба подавати заявку до Книги рекордів Гіннеса, бо подібного не пам"ятаю.

За словами акушерки, останнім часом крупних дітей народжується все більше. Це пов"язують із харчуванням. Мовляв, вагітні вживають багато субпродуктів із консервантами, які впливають на обмін речовин.

Вілігурська народжувала п"ять разів. Уперше — 1998 року, однак дитина була мертвою. Згодом у Інни з"явилися ще дві доньки, Ярослава та Ніна, а також син Анатолій. Всі діти були "богатирями" — 4800, 4700 і 4450 грамів. Сама мати важить 120 кг, а на зріст 170 см.

Після пологів почувалася нормально, кажуть лікарі. Хлопчик закричав одразу як з"явився на світ. Від мами його не забирали. Зазвичай породілей виписують на другий-третій день, однак Інну з малим перевели до анестезіологічного відділення Волинської обласної дитячої лікарні. Вони перебувають там досі.

— Немовля отримало родову травму, — зазначає завідувачка неонатального центру закладу Олена Мельничук, 39 років. — Маємо підозру на внутрішньочерепний крововилив, побоюємося невралгічних ускладнень. Робимо аналізи та проводимо спостереження.

Інна Вілігурська народилася в селі Пальче. Після школи закінчила Луцьке культосвітнє училище. Працює бібліотекарем у своїй школі майже 15 років.

Учителі кажуть, що спочатку й не помічали вагітності. На роботу жінка ходила аж до останніх тижнів. У декрет іти не збирається, планує працювати далі.

— Вона в нас така, замашна. Співає в самодіяльному сільському колективі. Чоловік — у церковному хорі, — розповідає 52-річна вчителька Любов Прийомська. — Одружилися 1995-го. Пам"ятаю, бо розписувала. Володя — з Ковельського району. Він теж доволі крупний.

Чоловік старший за Інну приблизно на вісім років. Займається сільським господарством. Кажуть, що хороший коваль. Сім"я живе у своїй хаті з Іниною матір"ю. Батьки Володимира померли.

Хлопчик із Чернівців важив 7,5 кілограма

У грудні 2005 року в сім"ї Глинських із Чернівців народився хлопчик вагою 7,5 кг. На зріст був 60 см. У родині це була 12-та дитина. Жодного разу жінці не робили кесаревого розтину.
Цього року, в лютому, в мексиканському місті Канкун 23-річна Тереза Алехандра Крус народила хлопчика вагою 6,4 кг. Назвала Антоніо. Біля вікна її палати збирався натовп охочих побачити дитину, якій дали прізвисько "Супер-Тоніо"
Рекордсменом серед новонароджених поки залишається італієць, який з"явився на світ 1955-го. Його вага становила 10,1 кг.

Галина ОСТАПОВЕЦЬ

Зараз ви читаєте новину «Інна Вілігурська народила сина вагою 6 кілограмів 930 грамів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі