вівторок, 23 липня 2013 05:45

Інформацію про заробітки депутатів вимагають через суд

Оприлюднити доходи спікера парламенту та голів фракцій вимагають від апарату Верховної Ради. Інститут медіаправа та Центр політичних студій подав позов до Окружного адмінсуду Києва. Раніше відмову мотивували тим, що така інформація є конфіденційною, бо містить персональні дані.

— Чиновники апарату порушили вимоги законів "Про доступ до публічної інформації" та "Про принципи запобігання та протидії корупції", — говорить директор Центру політичних студій Віктор Таран, 35 років. — Мета нашого позову — змусити апарат Верховної Ради виконувати закони, які ухвалюють народні депутати, а потім порушують у самому парламенті.

Нещодавно Окружний адмінсуд зобов'язав апарат парламенту надати громадянській мережі "Опора" копію штатного розкладу. Там має бути інформація про структурні підрозділи, назви посад, чисельність працівників та їхні зарплати.

— 27 березня ми звернулися до апарату Верховної Ради щодо розкладу, але нам відмовили, — розказує координатор "Опори" 32-річна Ольга Айвазовська. — Рішення суду першої інстанції було 8 липня. Поки відповідач не подавав апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «Інформацію про заробітки депутатів вимагають через суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі