четвер, 23 жовтня 2008 07:11

Хворі мерзнуть у лікарні

У Великобагачанській районній лікарні Полтавщини досі не розпочали опалювального сезону — лагодять котельню. Ремонт не можуть завершити вчасно. Обласна влада виділила на нього гроші, але районна рада Великої Багачки не визначиться, як їх витратити.

— У дитячому відділенні із бронхітами лікують вісьмох дітей. Сімох із мамками відпустили додому. Залишилася одна з 10-місячною дитиною. У неї бронхіт, — розповідає чергова медсестра відділення. На жінці теплий одяг.

В окремі палати пацієнти приносять власні обігрівачі. Холодно в коридорі та кабінетах. Там розетки вийшли з ладу, коли вмикали калорифери.

— Крім лікарні, ця котельня має опалювати 336 квартир і чотири будівлі громадського призначення, — розповідає перший заступник голови райдержадміністрації Микола Халдай, 53 роки. — Доки райрада думає, на що спрямувати гроші, підрядчик — товариство "Агрогазсервіс" — за власні кошти, під чесне слово, із липня ремонтує котельню. Уже виконали робіт на понад 300 тисяч гривень.

Закупили обладнання для газопостачання котельні, відремонтували внутрішню каналізацію. Роботи призупинили тому, що куплений вузол обліку природного газу потрібно зареєструвати у відповідних обласних службах.

Зараз ви читаєте новину «Хворі мерзнуть у лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі