середа, 15 вересня 2010 01:00

Художника засудили за імітацію сексу під парламентом

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Київського художника та блогера Олександра Володарського минулого четверга засудили до одного року обмеження волі умовно. Він протестував проти рішення Національної комісії з питань моралі боротися з порнографією в інтернеті. Вважав, що це наміри ввести цензуру й обмежити свободу слова в Україні.

— Из-за проблем с милицией я потерял возможность учиться в немецком университете имени Фридриха и Александра. Там два года на факультете информатики был. Работал лаборантом, учебу сам оплачивал, — каже в телефонній розмові кореспонденту "ГПУ" Олександр Володарський, 23 роки. — Зараз мені стало зрозуміло, що боротися з таким злом, як цензура, неможливо без подолання свавілля зі сторони міліції. І те й інше взаємопов"язані. Одне живить і зміцнює інше.

Акцію протесту художник провів 2 листопада минулого року. Він і його подруга роздягнулися біля Верховної Ради і три хвилини імітували секс. Міліція затримала пару. Дівчину відпустили, а Олександра півтора місяця тримали в Лук"янівському слідчому ізоляторі. Звинуватили в хуліганстві. Прокурор вимагав три роки ув"язнення.

Художник збирається опротестувати вирок. Обіцяє дійти до Європейського суду. Вважає, що не скоїв кримінального злочину.

Зараз ви читаєте новину «Художника засудили за імітацію сексу під парламентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі