вівторок, 08 травня 2007 07:06

Хор з Італії не пропустили в Борисполі

Благодійний церковний хор з Італії не пустили в Україну в київському аеропорту "Бориспіль". Чоловіча камерна капела "Нівес" прилетіла з Мілана, щоб провести безкоштовні концерти у місті Чернігові та області.

— Під час прикордонного контролю хористи пред"явили інспекторові колективний паспорт, — пояснюють у "Борисполі". — Там були записані всі учасники. Однак їх фотографій не було. За законом, у нас право перетину державного кордону мають громадяни лише з індивідуальними закордонними паспортами. У документі обов"язково має бути фото людини.

Тому 39 учасників капели змушені були повернутися зворотним рейсом. Італійська авіакомпанія повинна сплатити штраф аеропорту "Бориспіль" за порушення.

Приїзд іноземних гостей організовувала чернігівська організація "Дитячий фонд України". Переліт італійці оплачували самі.

57-річна директор фонду Валентина Хуторненко каже, що хористи довго готувалися до подорожі. Навіть вивчили українську пісню.

— Колективний паспорт діє майже у всіх країнах світу. А в нас — ні. Тому таке й вийшло, — зітхає Валентина Іванівна. Вона додає, що італійці хочуть приїхати восени.

Зокрема хор мав виступати в школі-інтернаті села Комарівка Борзнянського району. Директор Віктор Стриженко, 50 років, каже, що гостей чекали з нетерпінням. Хоча співаки й не приїхали, представники капели до школи завітали. Вони поспілкувалися з дітьми та пообіцяли допомогти з ремонтом.

Зараз ви читаєте новину «Хор з Італії не пропустили в Борисполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі