субота, 12 січня 2008 07:08

Хлопців запрошують пожити в монастирі

Юнаки віком від 15 до 25 років можуть відчути себе монахами. Із 10 до 13 січня на бажаючих будь-якого віросповідання чекають в обителі отців-францисканів у Тернополі.

— Ми не закликаємо прийняти постриг і не спонукаємо до священицького сану. Кожна людина шукає мету в житті. Наше завдання — допомогти молоді розпізнати її покликання, — запевняє отець Іван Пєхота, 41 рік, протоігумен монастиря, парох церкви святого Петра. — Тому ігумен отець Юстиніан буде проводити реколекції три дні. Молодь житиме за нашим розпорядком. Гості матимуть окремі келії.

Монахи розсилають листівки із запрошеннями всіма парафіями. Пожити за монастирським уставом уже погодилися близько 20 юнаків із Тернопільсько-Зборівської та Львівської єпархій. Монастир може прийняти 30 гостей. Проживання безкоштовне. Хлопці повинні прокидатися о пів на шосту ранку, молитися, ходити на служби Божі, навчатися, прибирати.

Зараз ви читаєте новину «Хлопців запрошують пожити в монастирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі