вівторок, 03 вересня 2013 00:00

Хлопці за день викрали сім машин

29 серпня харків'яни 15-річний Олександр Мазурів та Кирило Ожеред, 16 років, за день викрали сім автомобілів. Каталися, доки не закінчувався бензин, і кидали.

Олександр і Кирило живуть в одному дворі.

— Ціле літо на вулиці. Нам вже набридло сидіти на лавках і тинятися між будинками. Ми тут кожну травинку знаємо, — розповідає російською Мазурів. — А тут після канікул із села приїхав наш сусід Ігор Дишанський, він учиться в технікумі на автослюсаря. Давно не бачилися, ввечері пішли погуляти, заговорили про машини. У нас увесь двір ними заставлений — ні пройти ні проїхати. Ігор каже: відкрити "жигулі" можна звичайною викруткою, якщо на машині немає нормальної сигналізації. А на старі "жигулі" дорогу сигналізацію ніхто не купує. Заводиться авто легко — під кермом висмикуєш два проводки. Розказав які. Вони різнокольорові. Два з'єднуєш — машина заводиться. І можеш їхати.

Наступного дня хлопці прихопили з дому викрутку й вирішили спробувати, чи вийде відчинити автівку.

— Вийшло, — опускає очі Кирило. Він теж говорить російською. — Ми забрели на сусідню вулицю. Підійшли до першої ж машини. Сашко крутонув — вона відкрилася. Ми сіли. І вже з зачиненими дверима морочилися з проводками. З'єднали. Правда, ножичком прийшлося дещо розколупати. Вона подиркала трохи й завелася. Ми кричали від радості.

Хлопці виїхали з двору по вул. Ньютона й подалися абикуди. Коли скінчився бензин і автівка заглухла, залишили її та повернулися додому. У дворі вибрали ще одні "жигулі", подивилися, чи немає сигналізації, й полізли відчиняти.

— І так за день сім разів. Із ранку до вечора встигли покататися на семи автомобілях, — розказує Олена Чередниченко, 34 роки, з прес-служби Комінтернівського райвідділу міліції Харкова. — З кожною новою машиною вони діяли дедалі зухваліше. Дійшло до того, що один із власників авто з балкона побачив, як двоє хлопців сідають у його "жигулі". Вибіг. Погнався за автомобілем, що виїжджав із двору.

Спіймали Олександра й Кирила на гарячому.

— До міліції звернулися одразу кілька автовласників. В усіх схожа історія. На місце виїхала група, — продовжує Чередниченко. — Коли обходили місця, де стояли автомобілі, біля однієї побачили двох хлопців. Вони так захопилися, що не помітили, як підходять міліціонери.

Хлопці в усьому зізналися. Розказали, на яких вулицях кинули попередні шість машин. Їм загрожує штраф до 20 тис. грн або п'ять років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Хлопці за день викрали сім машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі