четвер, 11 грудня 2008 18:31

Грошове дерево зацвіло у Запоріжжі

Автор: фото: Яна таранчук ”Комсомольская правда в Украине”
  У природних умовах грошове дерево цвіте у спеку. У Запорізькому ботанічному саду воно зацвіло за температури 8 градусів тепла
У природних умовах грошове дерево цвіте у спеку. У Запорізькому ботанічному саду воно зацвіло за температури 8 градусів тепла

У понеділок до Запорізького дитячого ботанічного саду прийшло втричі більше відвідувачів, ніж зазвичай. Там зацвіла півтораметрова красула. Цю рослину називають грошовим деревом. У природі воно росте в Африці, цвіте раз на десять років. У домашніх умовах квіти на грошовому дереві — явище унікальне.

Директор ботсаду Тамара Єрьоміна, 40 років, розповідає "ГПУ" повір"я: якщо потриматися за квіти красули і загадати "фінансове бажання", то воно збудеться. А хто першим побачить квітку — стане заможним. Діти, які доглядають рослини в ботсаду, цілують грошове дерево, аби мрії втілилися в життя.

— Уявіть, скрізь криза, а в нас красула розцвіла! Ми плануємо збудувати нову теплицю. Через фінансові труднощі не були впевнені, що вдасться. Але коли я побачила ці квітки, заспокоїлася. Не буде в нас ніяких проблем, ні в саду, ні в державі, — переконує Тамара Єрьоміна.

Квіти на грошовому дереві — унікальний випадок. У теплиці не створювали для цвітіння спеціальних умов. — Потрібно штучно підсвічувати рослину, витримувати відповідну температуру. Ми нічого цього не робили. Температура зараз у нас  плюс вісім градусів, а було й плюс п"ять.

Єрьоміна купила грошове дерево п"ять років тому в запорізькому магазині. У ботсаду визначили, що йому 15 років.

Красула із сімейства товстяних. Має малі білі квіти. На гілочці по п"ять квіток, як на бузку. Вони не пахнуть. Листя схоже на жасмин.

Зараз ви читаєте новину «Грошове дерево зацвіло у Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі