пʼятниця, 22 лютого 2008 07:01

Грип гулятиме ще кілька тижнів

Минулого тижня на грип та ГРЗ в країні захворіло 73 тис. осіб. Це на 6 тис. більше, ніж попереднього тижня. Половина з них — діти до 14 років.

Найбільше хворих залишається в Чернігові, Вінниці, Києві та Львові. У цих містах оголосили епідемію грипу. В інших регіонах ситуацію контролюють.

— У порівнянні з минулим роком цьогоріч хворих менше. Це через те, що переважає вірус грипу Малайзія. Він повільно розповсюджується. Торік був Вісконсін. Він більш агресивний, — каже директор Українського центру грипу Аркадій Фролов, 75 років. — Плюс тепла зима, через яку інфекція поширювалася не так швидко, як в холодні зими.

Фролов прогнозує пік захворюваності за кілька тижнів. Однак усе залежатиме від погоди.

Щоб запобігти збільшенню хворих, у навчальних закладах ввели тижневий або двотижневий карантин. Нині закрито понад три тисячі шкіл. На канікулах перебуває близько мільйона учнів.

Цього року вперше зафіксували смерть від грипу: 15-річна одеситка Даша Дерев"янко померла від серцевої недостатності. Перед смертю дівчинка тиждень хворіла на грип.

Зараз ви читаєте новину «Грип гулятиме ще кілька тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі