четвер, 23 липня 2020 00:06

Готель "Дніпро" продали за понад мільярд гривень

Чотиризірковий готель "Дніпро" в центрі Києва на вул. Хрещатик 1/2, продали на аукціоні за $40 млн — понад 1,1 млрд грн. Торги організував Фонд державного майна.

Початкова ціна у 80,9 млн грн зросла в 14 разів. Переможець — товариство "Смартленд". Надають в оренду й експлуатацію нерухомість.

За таку ціну готель придбали, бо тут можна організувати гральний бізнес, вважають експерти з нерухомості.

— Казино в усьому світі приносить дохід, — каже голова правління всеукраїнської громадської організації "Професійна асоціація рієлторів та сертифікованих аналітиків" Олександр Рубанов, 54 роки. — Якщо б закон (Верховна Рада ухвалила 14 липня. У готелях із трьома-п'ятьма зірками дозволили гральні автомати. Попередньо закон переглянуть у вересні, бо кілька нардепів хочуть внести правки, які підтримав парламент. — ГПУ) про гральний бізнес не прийняли, ­остаточна ціна не сильно би відрізнялася від початкової. Важко казати про терміни відбиття коштів. Для України зазвичай рахують на п'ять-сім років.

— Адекватна ціна нерухомості в цьому місці — 5 тисяч доларів за квадратний метр. Якщо порахувати заявлену площу готелю, то вийде 64,14 мільйона доларів. А продали за 40, — говорить президент Асоціації фахівців із нерухомості України Юрій Піта, 43 роки. — Якщо все оформити і за якийсь час виставити готель знову на продаж — ціна буде вища. Певно, там є якісь зобов'язання перед працівниками і це може знижувати ціну. Та не думаю, що на стільки мільйонів.

12-поверховий готель збудований 1964 року. Має площу майже 13 тис. кв. м. Є 186 номерів. Вартість за добу становть 1,2–3 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Готель "Дніпро" продали за понад мільярд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі