вівторок, 24 лютого 2009 17:37

Голова районної ради крав електрику

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

15 тис. 417 кіловат електрики украв 59-річний Зеновій Лях, голова Збаразької районної ради на Тернопільщині.

На лічильнику він поставив пристрій для "відмотування" електрики. Чоловіка оштрафували на 3 тис. 755 грн.

— Уперше його запідозрили у крадіжці 2004-го. До оселі Зеновія Ляха прийшли контролери, а він зірвав шунтуючу перемичку. Провини не довели, — згадує Ольга Дупляк із Тернопільобленерго.

Цього разу контролери зі Збаразької електромережі заміряли струм у помешканнях жителів міста вночі. Мали пристрій, який у народі називають "вудочкою". Біля будинку голови райради вона зафіксувала 7 амперів та 1,5 кіловата. Запідозрили крадіжку. У двері подзвонили о сьомій ранку.

— Попросили показати лічильник. Чиновник кинувся зривати пристрій. Та його випередили, не дали зробити це, — продовжує Дупляк. — Крадіїв електрики багато. Але рідкість, щоб на такому попався районний чиновник. Він виправдовувався, що має малу зарплату, три тисячі гривень. Грошей на життя не вистачає. У гаражі тримає продукти для мережі власних магазинів. Так прогрівав приміщення, аби не замерзли.

Викликали монтерів, щоби від"єднати абонента через крадіжку. Тоді посадовець підписав акти, сплатив штраф.

— Зробили з порядного хлопа злодія! У сина Зеновія Павловича машина поламалася, "полетіла" електропроводка. Він визвав електрика. Майстер сказав, що в такий мороз тяжко працювати голими руками. Порадив камін принести. Сам той електрик і приєднав його напряму. Мав прийти ремонтувати зранку. А Лях узагалі про то не знав! — обурюється "ГПУ" заступник голови Збаразької райради Мирон Дикий, 63 роки. — То ересівці так йому мстять. Раду перевели на електричне опалення, збудували дві підстанції. Вони хочуть їх забрати у власність, два роки судимося.

Зараз ви читаєте новину «Голова районної ради крав електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі