середа, 12 березня 2008 07:11

Глухі викликатимуть газовиків по СМС

Оператор мобільного зв"язку "Київстар" виділив спеціальний номер для виклику газовиків по СМС. Його повідомляють лише глухим.

До компанії торік звернувся чоловік із вадами слуху і попросив впровадити таку програму. Тому система поки що діє лише у Вінниці. Оператор склав базу даних, до якої занесені близько 500 вінничан. За їхніми СМС-повідомленнями можна вирахувати прізвище та адресу.

— Кожній людині з вадами слуху ми ввели в телефон стандартне повідомлення і номер, на який його треба відправляти. Показали, які кнопки натискати, — пояснює голова правління громадської організації інвалідів "Паросток" Ірина Саранча.

Якщо людина перебуває не за місцем проживання, то в повідомленні потрібно вказати адресу. На виклик виїде бригада служби газу. Протягом двох місяців повідомлення коштуватимуть 25 коп. Далі їх обіцяють зробити безкоштовними.

Торік для людей із вадами слуху "Київстар" запровадив виклик "швидкої" через СМС. За цей час послугою скористалися десятеро вінничан. До кінця року планують виділити безкоштовний номер для виклику міліції.

Зараз ви читаєте новину «Глухі викликатимуть газовиків по СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі