пʼятниця, 05 жовтня 2018 05:21

Геннадій Дронов дав перші свідчення в суді

Другий підозрюваний у скоєнні масштабної аварії в середмісті Харкова 49-річний Геннадій Дронов дав перші свідчення в суді 2 жовтня. Відмовлявся говорити протягом шести місяців. Поіменно згадав усіх потерпілих та загиблих. Просив вибачення і плакав. Погодився визнати цивільні позови щодо відшкодування моральних збитків, по можливості їх сплатити.

Аварія сталася 18 жовтня торік. На перехресті вулиць Сумської та Мечникова "Фольксваґен Туарег" Дронова зіткнувся з "Лексусом" 21-річної Олени Зайцевої. Від удару її авто відкинуло в натовп. Шестеро людей загинули, п'ятеро скалічилися. Дронов своєї провини не визнає. Каже, ця подія зламала йому життя.

— На моем месте мог оказаться каждый. То, что я не признаю вину, не может быть отягощающим обстоятельством, — говорить під час судового засідання. — Я не вважаю себе винуватим з точки зору обвинувачення. Але я визнаю себе винним як людина. Тисячу разів пошкодував, що опинився в той вечір у тому місці. Загалом, що народився.

Розповів, що того вечора їхав звичним маршрутом. Зі швидкістю не більш як 40 км/год. Момент зіткнення не пам'ятає.

— Зупинився перед перехрестям, щоб було видно світлофор. Подивився праворуч. Бачив фари, як виявилося пізніше — "Лексуса", — згадує Дронов. — Вони були далеко, не видавалися небезпечними для руху. Мікроавтобус почав рух на жовтий сигнал світлофора. Я після нього — на зелений. Не міг припустити, що за дві-три секунди "Лексус" вискочить й опиниться на перехресті. Зі швидкістю близько 80 кілометрів на годину, як було зазначено в матеріалах справи, машина не здолала б відстань так миттєво.

Ключовий свідок у справі лікар-нарколог Олена Федірко втекла на непідконтрольну Україні територію на Донбасі. Це підтвердили працівники міграційної служби.

Наступне судове засідання призначили на 9 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Дронов дав перші свідчення в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі