середа, 27 лютого 2008 07:11

Гастролі театру Курбаса оплатив донецький спонсор

У неділю в Києві розпочалися гастролі Львівського театру імені Леся Курбаса. Його приїзд присвячено 20-річчю з дня створення колективу.

— Ми привезли до столиці знакові для нас вистави, — розповідає художній керівник театру Володимир Кучинський, 49 років. — Усе, що є в гастрольному репертуарі, окрім "Чекаючи на Ґодо" Беккета, ви не побачите в жодному театрі України.

Протягом тижня львів"яни покажуть у Молодому театрі сім спектаклей. Зокрема — "Марко проклятий, або Східна легенда" за Василем Стусом, "Хвала Еросу" за Платоном, "Чекаючи на Ґодо" Семюеля Беккета.

Кошти на гастролі дало Міністерство культури і туризму, Львівська міськрада і Благодійний фонд "Наш дім — Україна" з Донецька.

— Керівник фонду Володимир Шевельов побачив театр, коли той приїздив на гастролі до Донецька, — каже радник міністра культури і туризму України 50-річний Сергій Проскурня. — Відтоді став його спонсором. Торік подарував автобус, а нині допомагає з гастролями.

Квитки на вистави в Молодому театрі коштуватимуть 15–40 грн.

Зараз ви читаєте новину «Гастролі театру Курбаса оплатив донецький спонсор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі