понеділок, 26 січня 2009 18:01

Гандбольний клуб продавали за долар

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Через фінансову кризу спонсори львівських спортивних клубів обмежують їхнє фінансування. Деякі команди змушені припинити існування.

Усі гравці львівського жіночого гандбольного клубу "Галичанка" минулого тижня стали безробітними. Фінансово-промислова група "Росан", що є основним спонсором команди, відмовилася давати гравцям гроші. З усіма гандболістками розірвали контракти.

— Керівництво вчинило непорядно. До останньої хвилини обнадіювали, годували обіцянками. А прийшов момент — і сказали, що ми безробітні, — розповідає гандболістка Регіна Зігманто-Шимкуте, 23 роки. — Збираю речі, готуюсь їхати на оглядини в австрійський клуб "Гіпобан".

На початку осені 2008-го почесний президент і власник "Галичанки" 48-річний Ростислав Кисіль оголосив, що продає команду за долар.

— Останні три місяці гандболістки грали з урізаними зарплатами, — розповідає директор клубу Богдан Гасюк, 46 років. Керівництво міста й області знало, що ми на краю фінансової прірви. Але ніхто не допоміг.

"Галичанка" сім років поспіль вигравала медалі чемпіонату України.

Міні-футбольний клуб "Енергія" виставив на продаж усіх гравців. Команду також залишив тренер Юрій Кобзар. У клубі заперечують, що це внаслідок кризи.

— Пішли на таке, аби освіжити кров. Тепер за "Енергію" гратиме молодь, власні вихованці, — розповідає президент 42-річний Олександр Стефанків.

— У головного спонсора, Львівобленерго, забракло грошей утримувати команду на високому рівні. Зараз 17-річні виступатимуть за безцінь, — говорить уболівальник Олег Маслюк, 20 років.

Упродовж трьох останніх років "Енергія" вигравала золоті та срібні нагороди чемпіонату України.

Подейкують, криза зачепила й місцеві футбольні клуби. За два місяці з "Карпат" звільнили понад 30 осіб. Футболістам "Львова" зменшили зарплати.

— Кажуть, лідеру команди Владиславові Ващуку замість обіцяних 25 тисяч доларів на місяць запропонували грати за дві. Той, канєшно, відмовився і тепер шукає нову команду, — розказує вболівальник ФК "Львів" Антон Різник.

Зараз ви читаєте новину «Гандбольний клуб продавали за долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі