четвер, 19 липня 2007 07:07

Фосфорну хмару несе на Волинь

Після аварії вантажного потяга на Львівщині біла хмара з продуктів горіння фосфору та водяної пари вже поширилася на 86 кв. км. У зоні ураження опинилися 15 сіл Буського району.

Південно-західний вітер посунув залишки хмари у бік Волинської області. У Горохівському районі припинили жнива. У селах на кордоні з Львівською областю люди не виганяють худобу на пасовиська і не їдять городини.

Метеорологи Тернопільської області щогодини відстежують зміну вітру.

— Визначаємо, коли хмара може досягнути нас, — каже 54-річна Людмила Заяць, начальник обласного гідрометеоцентру. — Найбільше переживаємо за четвер. Прогноз на цей день — дощі й пориви південно-західного вітру.

На Львівщині мобільні лабораторії взяли на аналіз проби ґрунту, води й рослин із присадибних ділянок і сільгоспугідь. Поки що концентрація фосфору залишається в межах допустимих норм.

Медики обходять двори 52 сіл у Бродівському та Радехівському районах. Обстежили близько 5 тис. осіб. Автобусами з зони аварії евакуювали понад тисячу жителів. Більшість дітей батьки самостійно вивезли до родичів.


Зараз ви читаєте новину «Фосфорну хмару несе на Волинь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі