середа, 05 грудня 2007 07:09

Фонтан з Майдану встановлять в селі Буки

У ландшафтному комплексі Центру розвитку дитини N7 села Буки Сквирського району на Київщині встановлять Великий фонтан із майдану Незалежності.

Рішення передати обладнання столичні депутати прийняли минулого четверга. До Бук відвезуть бронзові частини фонтана, гранітні плити, вентилятори, пелюстки. Нині їх зберігають на складі "Київводоканалу".

— Рано чи пізно його б розтягнули чи здали на металобрухт, а так серце України стоятиме в нас, — радіє генеральний директор місцевої агропромкорпорації "Сквира" 49-річний Іван Суслов. — Нині ми облаштовуємо храмовий комплекс у ландшафтному парку. Думаю, за кілька років порівняно з нами будь-яка лавра "відпочиватиме".

Іван Суслов упевнений, що фонтан допоможе привабити туристів. Гроші за відвідини парку не братимуть. Однак сподіваються, що приїжджі допомагатимуть Центру розвитку дитини. Нині в ньому 26 дітей-сиріт віком від 5 до 17 років.

Великий фонтан на майдані Незалежності стояв із 1950-х років. За схожістю форми його називали "рулеткою". Тут любила збиратися молодь, призначали побачення закохані. Демонтували фонтан 2001 року, коли почалася реконструкція площі. Нині на його місці скляний купол та вхід до торговельного центру "Глобус".

Зараз ви читаєте новину «Фонтан з Майдану встановлять в селі Буки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі